НЕЗАБУТНІЙ ДМИТРО КРЕМІНЬ - Федака, Сергій ("Вересень", 2023)
У статті зроблено спробу представлення спогадів про Дмитра Дмитровича Кременя, середовище його становлення. Обґрунтовано цінності, які сповідував митець. У розвідці запропоновано фрагмент антигеноцидної вистави В. Шершуна «Меморандум Герштейна» за поемою Д. Кременя про Другу світову війну. Здійснено спробу осягнути велич і глибину поета.