ПРОБЛЕМА ЕМОЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНОГО СТАНУ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ В УМОВАХ ВІЙНИ НА МИКОЛАЇВЩИНІ - Степаненко, Ольга; Дробишева, Марина ("Вересень", 2024)
Стаття присвячена вивченню емоційно-психологічного стану осіб з інвалідністю під час воєнної кризи. Досліджено негативний уплив наслідків війни на психологію вразливої категорії населення. Проаналізовано зміни емоційного стану людей з інвалідністю нині порівняно з «довоєнним» періодом. У роботі подано авторське тлумачення поняття «особа з інвалідністю». Схарактеризовано головні техніки та практики роботи при емоційних порушеннях, пов’язаних із воєнною кризою. У розвідці подано стислу характеристику основних програм соціального спрямування, які діють на території Миколаївської області та пов’язані з соціальною та психологічною адаптацією та розвитком осіб з інвалідністю.