МІКРОНАВЧАННЯ НА УРОКАХ / ЗАНЯТТЯХ НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ - Гич, Галина ("Вересень", 2025)
У науково-методичній статті розглянуто проблему впровадження новітніх технологій та методик навчання, однією з яких є мікронавчання. Засвідчено на підставі аналізу теоретико-методологічних напрацювань вітчизняних теоретиків і практиків, що українські науковці та заклади освіти активно долучаються до впровадження такої практики. Установлено особливості мікронавчання як технології, що є інструментом із широкими функціональними можливостями. Обґрунтовано, що така практика дає змогу задовільнити потреби в урахуванні індивідуальних когнітивних стратегій учнів. Доведено, що мікронавчання є безперечно цінним, оскільки надає вчителеві справжньої академічної свободи в площині проведення уроків. Запропоновано авторське бачення практичної реалізації теоретичних основ на уроці української літератури на прикладі конкретного твору.