УДК 364.628:37.06 ORCID ID: 0000-0002-4401-8451 ПСИХІЧНЕ ЗДОРОВ’Я ПЕДАГОГА ЯК ФАКТОР ЙОГО ПРОФЕСІЙНОЇ МОБІЛЬНОСТІ - Сливінська, Тетяна ("Вересень", 2022)
У статті проаналізовано різні підходи науковців до визначення поняття «психологічне здоров’я», розкрито сутність поняття професійна мобільність, визначено складові професійної мобільності. Розглянуто показники психологічного здоров’я як фактору розвитку професійної мобільності педагога в умовах оновленого змісту освіти та впровадження нових форм роботи. Тему статті розкрито через аналіз науково-педагогічної літератури з питань професійного здоров’я педагога та його ролі в розвитку професійної мобільності. Визначено актуальність збереження психологічного здоров’я як чинника ефективної професійної мобільності.