СУЧАСНІ МЕТОДИ ПОПУЛЯРИЗАЦІЇ БІБЛІОТЕКИ - Коваленко, Людмила; Садовська, Валентина ("Вересень", 2021)
Статтю присвячено розгляду питання популяризації бібліотеки, необхідності донести інформацію про її послуги так, щоб у користувачів виникло бажання дізнатися про неї докладніше. Сучасні методи популяризації бібліотеки – це реклама, формування іміджу бібліотек. В основі формування іміджу бібліотеки – фірмовий стиль, який є важливим елементом бібліотечно-інформаційної установи. Останнім часом звичними стають найменки – спеціальні значки, емблеми або ідентифікаційні, інформаційні картки, які кріпляться до одягу співробітників. В епоху електронних технологій бібліотеки не можуть залишитися осторонь від переваг вебсайту. Бібліотеки розміщують на сайтах інформацію про бібліотеку, послуги, електронні каталоги, надають можливість зробити замовлення книг електронною поштою. Обумовлено, що впровадження в практику роботи бібліотек сучасних бібліотечних технологій дасть змогу ефективніше використовувати внутрішні резерви бібліотек, раціонально розв’язувати питання організації бібліотечної роботи, підвищувати якість та оперативність обслуговування користувачів.