СУЧАСНІ МЕТОДИ ДІАГНОСТИКИ РІВНЯ РОЗВИТКУ ДІТЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ОСВІТНІМИ ПОТРЕБАМИ - Шашлова, Анастасія ("Вересень", 2021)
У статті проаналізовано особливості проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивно-ресурсного центру із застосуванням сучасних психодіагностичних методик, які відповідають міжнародним стандартам психодіагностики та адаптовані до використання на території України. Охарактеризовано комплект ліцензійного психодіагностичного інструментарію для дослідження рівня розвитку дітей, які мають особливості психофізичного розвитку, рекомендований для проведення комплексної оцінки розвитку дітей в умовах інклюзивно-ресурсного центру. Запропоновано алгоритм роботи практичного психолога щодо здійснення оцінки когнітивної та емоційно-вольової сфер дитини в процесі проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини з особливими освітніми потребами із застосуванням комплекту психодіагностичних методик.