КАЗКОТЕРАПІЯ В РОБОТІ КОРЕКЦІЙНОГО ПЕДАГОГА З ДІТЬМИ З ОСОБЛИВИМИ ОСВІТНІМИ ПОТРЕБАМИ - Середа, Ірина; Кутержинська, Катерина ("Вересень", 2021)
В умовах активного впровадження інклюзивних форм навчання і розбудови Нової української школи активізується пошук гнучких та ефективних форм корекційно-розвиткової роботи з дітьми з особливими освітніми потребами. У цьому контексті заслуговує на увагу казкотерапія – недирективний метод корекційно-виховного впливу, заснований на використанні казкової форми для корекції емоційних порушень дитини і вдосконалення її взаємостосунків із навколишнім світом. Одним із головних напрямів використання казкотерапії в роботі корекційного педагога з дітьми з особливими освітніми потребами є психокорекція. Завдяки розмаїттю прийомів метод може бути використаний як в індивідуальній, так і мікрогруповій роботі, а також у співпраці з батьками в корекційно-виховному процесі.