ІГРОВА ДІЯЛЬНІСТЬ ЯК ЗАСІБ ПІДВИЩЕННЯ ПІЗНАВАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ ШКОЛЯРІВ НА УРОКАХ ТРУДОВОГО НАВЧАННЯ - Бугайова, Любов; Гордієнко, Тетяна ("Вересень", 2021)
У статті досліджено дидактичні можливості ігрової діяльності з часів античної педагогіки до сучасності. Із цією метою розглянуто теорію Арістотеля, Квінтіліана, Ф. Фребеля, П. Блонського, К. Ушинського, М. Монтесcорі, А. Макаренка. За теорією К. Гросс досліджено класифікацію ігор на основі загальних і принципових ознак та закономірних зв’язків між ними. Водночас виокремлено низку нових понять, що дають можливість активізувати ігрову діяльність на засадах Нової української школи.