ЮВІЛЕЙНИКИ-КРАЯНИ: ДІЯЛЬНІСТЬ МИКОЛАЇВСЬКОГО ОБЛАСНОГО ІНСТИТУТУ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ПЕДАГОГІЧНОЇ ОСВІТИ - Гич, Галина ("Вересень", 2022)
Стаття містить інформацію про науково-методичну та популяризаторську діяльність Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти щодо увіковічення пам’яті літераторів-краян. Кафедра теорії й методики мовно-літературної та художньо-естетичної освіти з 2016 року, який вперше на Миколаївщині був оголошений роком літераторів-краян, проводить різноманітні культурологічні заходи серед учительської спільноти та широкого загалу жителів Миколаївської області. У статі наведено цікаві форми і методи заходів на честь Спиридона Черкасенка, Миколи Вінграновського, Валерія Бойченка. Особлива увага приділена поширенню наукової та літературної спадщини колишнього професора кафедри, Лауреата Шевченківської премії Дмитра Креміня.