ВИКОРИСТАННЯ МЕТОДУ ПРОЄКТІВ У КОНТЕКСТІ ВИВЧЕННЯ ПРЕДМЕТА «ОСНОВИ ЗДОРОВ’Я» ЯК ІНТЕГРАЦІЙНИЙ ЗАСІБ ФОРМУВАННЯ ЖИТТЄВИХ НАВИЧОК УЧНІВ ОСНОВНОЇ ШКОЛИ - Погорєлова, Любов; Мацокіна, Оксана ("Вересень", 2022)
У статті висвітлено можливості використання методу проєктів у позакласній роботі з предмета «Основи здоров’я» в основній школі та в контексті нового інтегрованого курсу «Здоров’я, безпека та добробут». Наголошено, що проєктування забезпечує інтеграцію метапредметних знань та вмінь із різними видами діяльності, створюючи унікальні передумови для формування ключових компетентностей, визначених Концепцією Нової української школи. Охарактеризовано процес організації роботи учнів над навчальним проєктом, подано структуру діяльності школярів під час виконання проєкту. Презентовано дослідницько-інформаційний проєкт «Краса та здоров’я» та наголошено на його практичній значущості для розвитку життєвих навичок здобувачів освіти. Описану модель проєктної діяльності представлено освітянам області в рамках виїзної педагогічної практики, проведеної в Козирському закладі загальної середньої освіти Радсадівської сільської ради Миколаївського району навчально-методичною лабораторією акмеології Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти