УМОВИ РОЗВИТКУ ЗДОРОВ’ЯЗБЕРЕЖУВАЛЬНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ВЧИТЕЛІВ У ЗАКЛАДАХ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ОСВІТИ - Литвиненко, Ольга ("Вересень", 2024)
У науково-методичній статті обґрунтовано актуальність проблеми та зроблено огляд наукової та психолого-педагогічної літератури щодо розвитку здоров’язбережувальної компетентності сучасного освітянина. Акцентовано на впливові російської агресії на стан здоров’я учасників освітнього процесу. Проаналізовано визначення поняття «здоров’язбережувальна компетентність учителя» в наукових джерелах та потрактовано власне розуміння цього терміна. Розкрито внутрішні та зовнішні умови розвитку особистісної та професійної здоров’язбережувальної компетентності педагога в системі освіти дорослих. Уперше запропоновано науково-методичний супровід професійного розвитку вчителів у системі післядипломної педагогічної освіти.