ІНТЕГРОВАНИЙ ПІДХІД У НАВЧАННІ ГЕОГРАФІЇ (НА ПРИКЛАДІ ВИВЧЕННЯ КУРСУ НУШ «ГЕОГРАФІЯ», 7 КЛАС) - Слюсар, Ольга ("Вересень", 2024)
У науково-методичній статті висвітлено актуальну проблему, присвячену вивченню педагогічної інтеграції як категорії навчання. У процесі написання роботи з’ясовано різні підходи вчених різних країн до трактування названого поняття з погляду тлумачення його сенсу. З’ясовано суть і завдання інтегрованого підходу до навчання географії, визначено й розкрито основні аспекти його реалізації. Виокремлено особливості сучасного інтегрованого уроку в Новій українській школі. Подано приклад реалізації етапів технологічної схеми інтегрованого навчання географії, історії України та всесвітньої історії (інтегрований курс), алгебри та / або геометрії (за підручником «Географія» 7 клас).