ТЕХНОЛОГІЯ СПІЛЬНОГО ВИКЛАДАННЯ В ЗАБЕЗПЕЧЕННІ СУПРОВОДУ ДИТИНИ З ОСОБЛИВИМИ ОСВІТНІМИ ПОТРЕБАМИ - Михальченко, Наталія; Шапочка, Вячеслав ("Вересень", 2025)
У науковій статті розкрито сутність технології спільного викладання (co-teaching) як ефективного інструменту організації інклюзивного навчання та психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами (ООП). Здійснено аналіз наукових підходів до визначення сутності спільного викладання, його структурних компонентів і принципів реалізації в сучасній школі. Підкреслено важливість партнерської взаємодії між фахівцями, узгодженості педагогічних дій та єдиного підходу до планування освітнього процесу. Особливу увагу приділено опису основних моделей спільного викладання. У статті запропоновано практичні рекомендації щодо організації командної роботи педагогів: спільне планування, розподіл ролей, використання диференційованих методів, забезпечення зворотного зв’язку, створення доброзичливого мікроклімату в інклюзивному класі.