ФОРМУВАННЯ ДУХОВНО-МОРАЛЬНИХ ЦІННОСТЕЙ УЧНІВ ПІД ЧАС ПІДГОТОВКИ ДО НАПИСАННЯ ТВОРЧОЇ РОБОТИ: (НА МАТЕРІАЛІ ПОВІСТЕЙ Ч. ДІКЕНСА «РІЗДВЯНА ПІСНЯ В ПРОЗІ» ТА М. ГОГОЛЯ «НІЧ ПЕРЕД РІЗДВОМ»НА УРОЦІ ЗАРУБІЖНОЇ ЛІТЕРАТУРИ) - Криворученко, Світлана ("Вересень", 2025)
Запропонований методичний матеріал представляє можливий та дієвий способ формування в учнів осмисленого читання художніх творів на уроках розвитку зв’язного мовлення в процесі вивчення літературної спадщини різних народів, що розкривають відмінну культуру українців, англійців та утверджують єдині духовні цінності. Нижчевикладену методичну розробку заняття складено на основі програми із зарубіжної літератури для учнів 5–6 класів за науково-педагогічним проєктом «Інтелект України» (автори: Гавриш І. В., Гученко О. В., Мартиновець С. М.). Під час розроблення заняття використано авторську технологію конструювання моделі компетентнісно-діяльнісного заняття Василя Івановича Шуляра, доктора педагогічних наук, доцента, заслуженого вчителя України.